Myxomatóza

27.07.2010 19:49

V Mikulčicích řádí myxomatóza. V podstatě všechny chovy jsou zlikvydovány. Přestože mám králíčky naočkovány, tak ji máme taky. První byl Elfík, který se po třech týdnech začíná zotavovat. Jeho plusem bylo, že přestože vypadal hrozně, tak celou dobu jedl. Snad už to má za sebou. Bibince jen napuchly oči, ale jinak se nic neprojevylo a oči během pár dnů spuchly. Tak nevím jestli to mám přičítat myxomatóze, horku, či jinému podráždění. Zatím je na to nejhůř Juno, která má nateklé oči, že ani nevidí a výsev pupínků i na zádech. Nejhorší je, že nechce jíst.

Připadám si jak v lazaretu, protože nedělám nic jiného než čistím oči, nos, kapu kapky, nutím do jídla apod. Jinak musím říct, že postižení králíčci vypadají hrozně a nikomu bych ten pohled nepřála.

Co čert nechtěl si navíc naše Agátka 17.7. zlomila přední nohu. Nikdo neví jak se jí to stalo, zřejmě se o něco zachytila, nešťastně šlápla, nebo něco podobného. Všichni jsme sice byli doma, ale Aguš zrovna šmejdila po bytě a nikdo u toho nebyl. Ten řev bych nikomu nepřála slyšet.

No jo, jak se říká na posr... i hajzl spadne.

—————

Zpět